Za štiri osebe potrebujemo:
PripravaKašo, posoljeno in z rezino masla (približno 20 gramov), skuhamo v mleku do mehkega (15 do 20 minut) in ohladimo. Rozine namočimo v rumu, odcedimo. Jabolka olupimo, očistimo, narežemo na rezine in jih dušimo na približno 20 gramih masla; dodamo žlico do dve sladkorja, da malo karamelizira, ter začinimo s cimetom ali z mešanico začimb. Dušimo približno 10 do 15 minut. Sladkor (8 dekagramov oziroma 4 polne žlice) in vrečko vaniljinega sladkorja penasto umešamo v dva rumenjaka, beljaka pa stepemo v sneg. V kuhano kašo nežno umešamo odcejene rozine, rumenjakovo peno in sneg. Pekač (keramičen, za narastke, lahko tudi tortni model) namažemo z maslom in drobtinami, nato damo vanj polovico zmesi. Prek nje razporedimo dušena jabolka in dodamo preostanek. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 30 do 40 minut (odvisno od pečice). Naredi naj se zlato rjava skorjica. Dober tek! |
|