Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Res mora kapljati?

mar 31

Pozdravljeni,

imam težave z uhajanjem urina. Stara sem 47 let in sem do 30. leta dvakrat rodila. 
Težave so se začele pred dvema letoma, najprej pri kihanju, ker sem športno zelo dejavna, pa tudi pri določenih športni aktivnostih … tek, skakanje ipd.
Ker sem relativno mlada, težava zelo vpliva na moj način življenja, saj me ovira pri športnih in vsakodnevnih aktivnostih in na splošno vpliva na moje razpoloženje.
O težavah sem se posvetovala z osebnim zdravnikom in ginekologom, ki mi je predlagal operacijo, vendar sem najprej želela izkoristiti vse ostale možnosti, zato sem aktivno izvajala vaje za krepitev mišic…
Stanje se ni izboljšalo vendar ga nekako vzdržujem. Zanima me ali obstaja še kakšna alternativa za izboljšanje mojih težav, ki se odražajo tudi pri spolnosti.
Naj še povem, da sem že v začetnem obdobju
menopavze.
Hvala za odgovor.
Andreja S., Ljubljana

 

ODGOVOR:

Spoštovani,

Po opisu težav, ki jih navajate, sklepam, da gre za stresno urinsko inkontinenco. Glede na to, da ste se že posvetovali s svojim ginekologom , je najbolje, da se držite njegovih navodil, saj vam bo on najbolj smiselno svetoval. Prav je, da se seznanite tudi z dodatnimi možnostmi, ker vas zanimajo še druge, neoperativne metode. Možni sta še konzervativna magnetna stimulacija mišic ali pa najnovejša, lasersko zdravljenje urinske inkontinence.

Prva metoda temelji na stimulaciji mišic medeničnega dna v magnetnem polju na posebnem stolu in s tem izboljšanje funkcije delovanja mišic.

Laserska terapija pa povzroči novo tvorbo kolagena in posledično oporo sečnici.

Prebrano 2249 krat
NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112