Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

KOLONOSKOPIJA BREZ BOLEČIN

maj 09

Kolonoskopija je neprijetna in včasih boleča, zato jo je bolj prijetno opraviti v anesteziji. Namen anestezije pri kolonoskopiji je doseči, da je preiskovanec umirjen in da ne čuti bolečin. Anestezijo izvaja specialist anesteziolog.

tema 4 dr02Pred anestezijo je treba biti tešč. Tudi pred vsako kolonoskopijo je treba biti tešč, ob tem pa še povsem izčistiti črevesje. Zaradi daljšega obdobja brez pitja in čiščenja so preiskovanci izsušeni, zato se jim v žilo vdene kanilo, preko katere dobivajo infuzijo, poleg nje pa tudi vsa zdravila, potrebna za varno izvedbo anestezije.

Med anestezijo je preiskovanec priključen na monitor, s katerim se spremlja delovanje srca in dihanje ter meri zasičenost krvi s kisikom, krvni tlak in srčni utrip. V anesteziji preiskovanec dobi zdravila, zaradi katerih preneha sam dihati in ga je treba prehodno nadzorovano predihavati. V anesteziji se lahko upočasni delovanje njegovega srca ali se zniža krvni tlak, zato je med posegom ves čas prisoten anesteziolog, ki pozorno spremlja dogajanja in v vsakem hipu pravilno ukrepa.

Domov le v spremstvu

Med kolonoskopijo je preiskovanec v anesteziji, iz katere ga zbudijo takoj, ko je preiskave konec. Še približno uro po zaključeni preiskavi nadzirajo njegovo dihanje, srčni utrip in krvni tlak, po približno dveh urah pa gre preiskovanec lahko domov. Zaradi vpliva zdravil, Naročanje in informacije: uporabljenih med anestezijo, ta dan ne sme voziti avta, domov pa ga odpustijo le v spremstvu odrasle osebe. Na dan preiskave naj bi bil doma in počival.

Zadovoljni preiskovanci

Preiskovanci so zelo zadovoljni: poseg zanje ni neprijetna izkušnja, saj so ga opravili brez bolečin. Zlasti so zadovoljni tisti, ki so s tem posegom že imeli slabe izkušnje ali pa so se preiskave močno bali zaradi slabih izkušenj drugih.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112