Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kljub temu da sodi por med okusnejše vrtnine, je na jedilnikih še vedno precej zapostavljen, a povsem po krivici. Pripravimo ga lahko na najrazličnejše načine – v juhi, rižoti, kot samostojno prikuho ali dodatek in še kaj bi se našlo. Danes si pripravimo narastek iz pora, ki je, vsaj po mojem mnenju, ena izmed najokusnejših jedi.

Dr. Samo Vesel v zadnjem letniku gimnazije še ni imel jasno izražene želje po poklicu, zanimala so ga različna področja. Res pa je, da je imel vedno rad biologijo in da je bil rad med ljudmi. Sam študij je bil po njegovih besedah zanimiv, ob tem pa je poudaril, da je imel tedaj poleg pridobivanja strokovnega znanja priložnost zgraditi se tudi osebnostno. Nato je svoje odigral splet naključij.

Skupek pestrih občutkov, ki ga imenujemo spomladanska utrujenost, je zelo pogost. Različni ljudje jo doživljamo različno. Za nekatere je utrujenost lahko celo prijetna in hkrati izgovor za popoldansko poležavanje, večinoma pa so nam ti občutki neprijetni in bi se jih radi znebili. Občutki se pričnejo pojavljati zgodaj spomladi in večinoma minejo, ko se konča spomladansko deževje.

Povečanje dojk sodi med najpogostejše estetske operacije. Je skupno ime za različne kirurške posege, ki imajo isti cilj – lepši in naraven videz ter povečanje dojk v skladu s telesom. Na osnovi anatomskih danosti in želje bolnice izberemo ustrezen silikonski vsadek. Določimo njegove prostornino, obliko, površino in polnilo.

Spinalna stenoza – zoženje hrbteničnega kanala, je zlasti pri starejših pogost vzrok bolečin v ledvenem predelu hrbtenice in nogah.

AKUPUNKTURA je ena od metod zdravljenja kitajske tradicionalne medicine. Ker je učinkovita, se je kot pomembna komplementarna metoda uveljavila tudi na zahodu. Sodi med metode lajšanja bolečin brez analgetikov. Zdravila za lajšanje bolečin pri določenih ljudeh izzovejo neprijetne stranske učinke, da raje trpijo bolečine, kot da bi prenašali bolečine v želodcu, omotico ali slabost, ki jih povzročajo analgetiki.

Seneni nahod ni nevarna bolezen, vendar pogosto močno poslabša kakovost življenja. Skupaj z alergijsko astmo in atopijskim dermatitisom ga uvrščamo med atopijske bolezni. Te tri bolezni so povezane s tvorbo protiteles na sicer neškodljive snovi iz okolice, ki jih bodisi vdihnemo bodisi zaužijemo.

Usta so sestavni del človeškega telesa in kot taka tudi mesto, kjer se kažejo različna kronična obolenja. Ob stomatološkem pregledu v ustih opazujemo spremembe, ki so lahko simptomi sladkorne bolezni, avtoimunega obolenja, zmanjšane imunske odpornosti, metabolnih motenj in tudi rakastih obolenj (primarno ali sekundarno).

Zaprtje (obstipacija) pomeni odvajanje majhnih količin blata, ki ga navadno spremljajo napenjanje in krči, včasih pa tudi zasušitev blata (zapeka). Zaprtje je dokaj pogosta motnja pri odvajanju blata zlasti pri starejših ljudeh, le redko pa povzroči resnejše težave in zaplete.

V Sloveniji vsako leto odkrijemo več kot štiristo bolnikov z rakom glave in vratu. Pri četrtini teh bolnikov rak vznikne na sluznici ustne votline. Škodljivo kajenje in pitje alkohola.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112