Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Zelo okusna, malo eksotična jed, ki je kot nalašč za Martinovo. Zraven prija kozarec rumenega muškata ali refoška (odvisno od priloge in tega, ali imamo raje rdeče ali belo).

(Navdih iz libanonske kuhinje)

KOPB je kronična bolezen dihal. Najpogostejši vzrok obolevanja za KOPB je kajenje, saj cigaretni dim škoduje vsem delom pljuč. Ostali razlogi za bolezen so še velika izpostavljenost prahu in kemikalijam, onesnažen zrak in dim ob gorenju lesa. Zboli približno 20 odstotkov kadilcev, v Sloveniji pa zaradi KOPB na leto umre od 500 do 600 oseb.

Zastrupitev ob vdihovanju dima je prvi opisal Aristotel 300 let pred našim štetjem. Leta 1894 so ugotovili, da je ena od sestavin dima ogljikov monoksid. Danes je zastrupitev z ogljikovim monoksidom najpogostejša smrtna zastrupitev v razvitih industrijskih državah.

Za nami so še zadnji suhi dnevi odhajajočega toplejšega dela leta. Letošnji maraton je uspešno zaključen in večina udeležencev si je vzela nekaj dni prepotrebnega odmora.

Nalezljivo bolezen ptic in sesalcev, ki jo poznamo pod skupnim imenom gripa, povzroča red virusov RNA (virusi influence) iz družine Orthomyxoviridae. Virusi te družine zelo hitro mutirajo, zato se vsako leto ponavljajo novi sevi virusov.

Rak prostate je najpogostejši rak pri moških. Po podatkih Registra raka RS je v obdobju od leta 2007 do 2011 v Sloveniji na leto v povprečju zbolelo približno 1300 in umrlo približno 360 moških. Do svojega 75. leta starosti za rakom prostate zboli približno vsak 10. moški.

Zobna gniloba (karies) je pogosta kronična nalezljiva bolezen, ki jo povzročajo kariogene bakterije, ki presnavljajo zaužite sladkorje. Ob presnovi izločajo kisline, ki postopoma razgrajujejo zobe in povzročajo karies.

Poznamo več tipov sladkorne bolezni. Skupna lastnost jim je, da se raven krvnega sladkorja dvigne nad normalno, razlogi, zakaj do tega pride, pa so različni.

Urinska inkontinenca je nehotno uhajanje urina, ki predstavlja zdravstveni, socialni in psihični problem, ki pomembno vpliva na kakovost življenja ženske. Inkontinenco delimo na stresno in urgentno, pogosto pa sta prisotni obe vrsti in takrat govorimo o mešani inkontinenci.

Žolčni kamni so ena najpogostejših bolezni sodobnega človeka. Po podatkih jih ima kar deset odstotkov odraslih. Glede na sestavo so lahko holesterolni, pigmentni ali mešani. Prvi so od vseh najpogostejši. Kamni so lahko različno veliki, od nekaj milimetrov (pesek) do nekaj centimetrov.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112