Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Mnogim po praznikih ostane hrana v hladilniku in shrambi, kar skupaj s slabo vestjo zaradi pretiranega prazničnega uživanja ni najboljša kombinacija za dober obrok. A se vseeno da.

Vstopili smo v novo leto in si zaželeli srečo, uspeh, ljubezen ter zdravje. Ob dobro obloženi mizi smo odgnali vse dvome, slabo vest pa utišali z obljubo, da bo novo leto nov začetek. Letos bomo živeli bolj zdravo! Če želite začeti z majhnimi koraki, so naslednji ukrepi pisani ravno za vas.

Jeseni in pozimi je naša koža pred velikimi izzivi: mrazom in vetrom na prostem ter suhim zrakom v zaprtih, centralno ogrevanih prostorih. Prav je, da se neugodnih vplivov naše okolice zavedamo ter kožo ustrezno zaščitimo in negujemo.

Oči so zrcalo duše. O očeh sanjajo pesniki, s pogledom pozdravimo neznanca in se poslovimo od prijatelja. O očeh kroži veliko mitov, a čeprav je bistvo baje očem nevidno, z dokazi podprta medicina včasih prinaša drugačne resnice.

Celiakija je kronična, sistemska, imunsko pogojena bolezen, ki je posledica preobčutljivosti za gluten in sorodne beljakovine. Najpogosteje prizadene tanko črevo, pogosto pa so prizadeti tudi drugi organski sistemi in se lahko kaže s številnimi resnimi zapleti.

Z virusom pridobljene imunske pomanjkljivosti (Human Immunodeficiency Virus - HIV), ki povzroča aids, je po ocenah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) na svetu trenutno okuženih približno 35 milijonov ljudi, največ v podsaharski Afriki in jugovzhodni Aziji.

Terapija z udarnimi globinskimi valovi (Extracorporeal Shockwave Therapy – ESWT) je neinvazivna metoda zdravljenja, ki se uporablja v fizioterapiji, ortopediji, travmatologiji, urologiji in kardiologiji. «Extracorporeal» pomeni izventelesno, torej gre za zvočne (akustične) valove, ki se pretvorijo v udarne valove in se preko sonde in kože prenašajo v podkožne strukture – mišice, kite in ligamente.

Pozdravljeni!

Grem kar naravnost k problemu: zadnjih 10 dni imam težave s kašljanjem. Suh, izredno dražeč kašelj, se pojavi proti večeru, najhuje pa je, ko grem spat. Mogoče nekoliko pomaga dvignjeno vzglavje, pa ne prav dosti.

Bolezni, s katerimi se srečujemo starši majhnih otrok, so v veliki večini nalezljive. Otroci še nimajo zgrajenega obrambnega mehanizma, zato »poberejo« tako rekoč vsak virus ali vsako bakterijo, ki jim prekriža pot. Otroci so virusom in bakterijam zaradi svoje narave ter zadrževanja v vrtcih in na otroških igriščih v družbi sovrstnikov tudi bolj izpostavljeni.

Ne glede na številne metode zdravljenja, ki se razvijajo v zadnjih letih, je transplantacija srca še vedno zlati standard zdravljenja končne srčne odpovedi. Uspešno zdravljenje s transplantacijo srca temelji na ustrezni izbiri prejemnika in dajalca, usklajenem delovanju številnih zdravniških ekip in doslednem spremljanju bolnikov po presaditvi. V zadnjih letih se Slovenija redno uvršča na prvo mesto v svetu po številu presaditev srca na milijon prebivalcev, zato lahko z gotovostjo rečemo, da je presaditev srca pri nas uveljavljena in varna metoda zdravljenja.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112