Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Nič nenavadnega, morda ste samo pod vplivom »zimske depresije«, motnje razpoloženja, ki se lahko kot nepovabljen gost prikrade v turobnem jesenskem in zimskem obdobju.

 

Odločili ste se imeti otroka, vedno težje pričakovanega modrega pluska pa od nikoder. Iz meseca v mesec ista zgodba … Neuspeh načenja živce, trpi marsikateri odnos in samopodoba tako ženske kot moškega. In to zadeve seveda le poslabša.

Okužbe sečil so v ambulantah zdravnikov družinske medicine po pogostosti takoj za okužbami dihal. Moški v primerjavi z ženskami zbolijo poredko, ker je njihova sečnica anatomsko oddaljena od anusa in ker so izločki prostate baktericidni (uničujejo bakterije). Nasprotno imajo ženske zaradi kratke in ravne sečnice, ki je blizu anusa, pogoste okužbe sečil.

Kronična vnetna črevesna bolezen je skupina bolezni, za katero je značilno kronično vnetje črevesa oziroma celotne prebavne cevi. V skupino prištevamo ulcerozni kolitis, Crohnovo bolezen in redkejši indeterminiran sindrom.

Crohnovo bolezen so ji diagnosticirali pri 15. letih. Bolečine v sklepih so se pojavile že bistveno prej, pozneje se jim je pridružila huda utrujenost. Sprva so stanje pripisovali puberteti, ko pa so se pojavile še bolečine v trebuhu in slabokrvnost, so zdravniki Barbaro resneje vzeli pod drobnogled in prišli do spoznanja, da ima avtoimunsko bolezen, pri kateri njen lastni imunski sistem napada prebavni trakt ter s tem povzroča kronično vnetje.

Izr. prof. dr. Igor Križman, dr. med., internist gastroenterolog

Danes upokojeni zdravnik prof. dr. Križman je pred približno petimi desetletji dokončal študij medicine in se odločil specializirati zahtevno in takrat slabo razvito področje, ki pa je z njegovo kariero vštric doživelo revolucionaren preboj.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112