Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Praznična hrana nas je nekoliko obtežila, zato je prav, da telo malo razbremenimo.

jan 09

Mandlji

Kirurška odstranitev mandljev ali tonzilektomija je, predvsem pri otrocih, ena najpogostejših operacij. Prvi zapisi o odstranitvi mandljev so stari več kot 2000 let. Toda tonzilektomija kljub dolgi zgodovini in njeni današnji razširjenosti med ljudmi še vedno zbuja številne pomisleke in strah.

Po prepričanju tako kadilcev kot nekadilcev o škodljivosti kajenja vemo tako rekoč vsi vse. Kljub vsemu, žal, temu ni tako.

V normalnih razmerah se venska kri iz nog navzgor proti srcu vrača predvsem s pomočjo krčenja mišic meč, ki vene od zunaj stisnejo in potisnejo kri navzgor, venske zaklopke pa preprečujejo tok krvi navzdol, v smeri težnosti. Postopno popuščanje venskih zaklopk, ki se nahajajo na vsakih nekaj centimetrov znotraj ven, pripelje do kronične venske bolezni.

Najpogostejša motnja spanja pri odraslih je nespečnost. Za kronično nespečnostjo trpi več kot 25 odstotkov splošne populacije. Po 65. letu je kronična nespečnost pogostejša, saj je deloma normalna posledica staranja. Zmanjšano izločanja hormona melatonina ponoči povzroči pogostejše nočno prebujanje in slabšo kakovost nočnega spanja pri starejših.

Danes imamo na spletu veliko število zobozdravstvenih ordinacij, ki se oglašujejo z najkakovostnejšimi, najsodobnejšimi, najhitrejšimi in najugodnejšimi storitvami. Kaj od tega zares potrebujemo in ali so takšne storitve realne? Na podlagi katerih osebnih meril izberemo ordinacijo in zaupamo svoje zdravje nekomu, ki ga vidimo prvič v življenju? Ali je tujina zares cenovno najugodnejša in optimalna odločitev?

Tanjši curek, kapljanje, prekinjanje, občutek nepopolnega spraznjenja sečnega mehurja, pogosto uriniranje, napenjanje pri uriniranju so simptomi, ki opozarjajo, da morate obiskati urologa.

V Sloveniji je glavobol ena najpogostejših nevroloških bolezni, ki je večinoma obravnavana na primarni zdravstveni ravni, le redki pa so deležni dostopa do sekundarne oziroma terciarne obravnave.

Že od nekdaj se je navduševal za naravoslovje, zato se je pri izbiri študija odločal med fiziko, kemijo in medicino. Nazadnje je prevladala medicina, ker je imel z njo že od otroštva dalje največ stika: „Moj oče je namreč družinski zdravnik, ki se je pred kratkim upokojil. Svoj poklic je imel vedno rad in tako sem odraščal z ljubeznijo do medicine. Poklic zdravnika je bil včasih izjemno cenjen, zadnje desetletje ali dve pa se to na žalost počasi spreminja. Kljub temu svoje poklicne izbire nisem nikdar obžaloval.”

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112