Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Kako izbrati kirurga za estetski poseg

sep 18

Estetska medicina je danes najhitreje razvijajoča se medicinska panoga. Žal pa je hkrati postala tudi velik posel, ki skriva številne pasti: od nestrokovnosti izvajalcev, zamolčanih stranskih pojavov do prirejenih končnih rezultatov, ki zavajajo paciente. Zato velja pred odločitvijo dobro premisliti, kdaj, kje in pri kom opraviti estetski poseg.

Ljudje, ki sledijo oglasnim sporočilom, rumenim medijem in ne prepoznajo dobro načrtovanih pristopov trženja ter jih prepričajo svetleči napisi in nizke cene, lahko svoje odločitve obžalujejo vse življenje, kajti rumeni mediji (pre)pogosto objavljajo senzacionalistične novice, za katerimi, žal, stojijo tudi kirurgi, ki so se namesto za etično držo, s katero bi koristili ljudem, odločili za dobičkonosen posel. S svojim delom celo pohabljajo telesa lahkovernih ljudi, ki ne znajo racionalno razmišljati ter trezno pretehtati med željami in posledicami. Nizka moralno-etična načela nekaterih estetskih kirurgov in njihovo pomanjkljivo znanje ogrožajo zdravje ljudi in plastično kirurgijo kot pomembno kirurško panogo, katere osnovni cilj so povrnitev funkcije in oblike telesa ter telesna skladnost, estetika.

Kaj morate preveriti, preden se odločite

Pomembna naloga vseh uporabnikov estetskih posegov je, da poiščejo usposobljenega in izkušenega izvajalca. Enako kot pred srčno, ginekološko, ortopedsko ali nevrokirurško operacijo preverite, ali je izbrani kirurg:

  • zaključil program usposabljanja iz plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije;
  • ali ima ustrezno licenco za opravljanje dela s področja plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije (www. zdravniskazbornica.si);
  • ali ima ustrezne izkušnje;
  • ali ima ustrezno zavarovalno polico.

In ali bo:

  • dal jasne in iskrene informacije o pričakovanih rezultatih, stranskih pojavih in zapletih;
  • poseg opravil v akreditirani, primerno opremljeni ustanovi z ustrezno usposobljenim osebjem;
  • napisal in vam izročil natančen izvid o postopku, ki ga je izvedel;
  • omogočal ustrezno oskrbo po posegu in vas spremljal med okrevanjem;
  • znal poskrbeti za morebitne zaplete;
  • podal želene informacije o uporabljenih materialih in natančne podatke o vgradnih materialih.

Previdno pri akcijah

Nestrokovno izvedeno kirurško povečanje dojk s prsnimi vsadki ima lahko za posledico slab estetski rezultat ter obilo slabe volje in razočaranja. Žal pot do operacijske dvorane pogosto tlakujejo marketing, promocije in lepe besede. Akcije. Toda beseda akcija pogosto izgubi prvotni pomen – dejanje. Akcija v moderni družbi pomeni znižanje; znižanje cene, znižanje kakovosti, znižanje vloženega truda, znižanje zaupanja, znižanje zadovoljstva in znižanje ugleda. V operacijski dvorani pa štejejo zgolj akcije, dejanja v pravem pomenu besede.

Poseg bo uspešen le, če bo dobro načrtovan

Estetski kirurški posegi niso nujni kirurški posegi, ki rešujejo življenja in jih moramo opraviti v čim krajšem času, brez ustrezne predpriprave. Izkušeni estetski kirurgi se »bojimo« pacientov, ki želijo kirurške posege opraviti teden ali dva pred pomembnimi družinskimi dogodki. Omejeni časovni okvirji so nepotreben dodaten pritisk tako za kirurga kot pacienta. Poseg bo lahko dobra izkušnja le, če bo dobro načrtovan, usklajen med kirurgom in pacientom, ki bo imel podporo družinskih članov ali zvestih prijateljev ter na voljo dovolj časa in primeren prostor za okrevanje.

NAČIN PLAČILA
Gotovina
Kartica Prve zdravstvene asistence (pregledi po pogodbi)
Plačilne kartice
maestorikona diners 12mcVisa 04moneta top logo
Nakup na obroke
za imetnike NLB Plačilnih kartic MasterCard, Zlati Mastercard,
Visa in Karanta (ne velja za posojilni kartici)
Več …
HIŠNI ZDRAVNIK
24 ur vsak dan
Zdravniška linija in obisk na domu
T: 080 8112